5 – Over Ons

Verhaaltje

Over Ons

Al meer dan 200 jaar een begrip in Losser en al die tijd hebben wij al vele gasten een unieke beleving laten ervaren.

Over Ons

Grand Café Smit

Ons team doet er alles aan om u gastvrij te ontvangen. Bij Grand Café Smit is het mogelijk enkel een drankje te nuttigen, tot het organiseren van jouw unieke feest. Goed om te weten: wij zijn actief bezig met het verduurzamen van ons horeca bedrijf.

Yssalon

De Koale Kant

Met trots presenteren wij onze eigen ijssalon - De Koale Kant - en vers huisgemaakt ijs. Hier wordt al het ijs zelf bereid met verse regionale producten. Het assortiment proberen wij zo gevarieerd mogelijk te houden om zo voor ieder wat wils aan te kunnen bieden.

Naar de website

Café

Smit

Kom gezellig bij Café Smit onze unieke bier-, wijn-, whisky-, of gin tonic kaart proeven.
Volg ons op Facebook of Instagram voor meer informatie!

1810: Het Begin

De geschiedenis van Grand Café Smit begon bij Hendrik Smit, eigenaar van het Teylers Nyehuis (voormalig Logement & Hotel Smit). Gerard, zijn zoon, creëerde naast het logement ook een tweede vergaderruimte voor de Gemeente Losser. 

Vooruit in de tijd, in 1910, brengt ons bij het eerste eeuwfeest. Caecilia Smit laat het bestaande gebouw afbreken en herbouwen; compleet met nieuwe verdieping, paardenstallen, café, restaurant en een winkel. Met de verbouwing is beneden ruimte gecreëerd voor ontvangst van grote gezelschappen. De zaal wordt vooral als eetzaal en voor bijzondere gelegenheden gebruikt, zoals bruiloften en feestelijke bijeenkomsten. 

Na Suub Smit junior ging het hotel en de slijterij over naar zus Marianne en haar man Herman Poorthuis. In 1996 doet Marianne Poorthuis-Smit een stap terug om de initiatieven van de volgende familiegeneratie alle vrijheid te geven. Het voormalige koetshuis wordt dan al jaren niet meer als zodanig gebruikt en hierin komt een jongerencafé. Naast de uitbreiding van het jongerencafé wordt het gebouw in 1997 aan de binnenzijde grondig aangepakt en omgebouwd tot Grand Café.  

In 2015 wordt het Grand Café weer volledig gerestyled, waarbij blijkt dat oud en nieuw goed bij elkaar past. Met de metamorfose en de nieuwe zetting zijn we weer geheel bij de tijd en klaar voor heel veel gezellige dagen en bijzondere gelegenheden.